GGI-Netwerk is een besloten IP-VPN datacommunicatie-netwerk dat onderdeel is van het overheidsbrede Diginetwerk. Hiermee heeft een gemeente met één aansluiting veilige dataverbindingen met andere overheden en leveranciers van Cloud-diensten. Gemeenten hebben 100% zeggenschap over GGI-Netwerk. GGI-Netwerk is sinds 2019 landelijk in productie en wordt inmiddels door 250 gemeenten en samenwerkingsverbanden gebruikt.
Onder GGI-Netwerk kunt u de volgende diensten aanvragen:
Toelichting:
Nadat u heeft besloten dat u GGI-Netwerk wilt gaan gebruiken kunt u GGI-Netwerk bestellen. Er gelden drie aansluitmogelijkheden en bijbehorende bestelprocedures, afhankelijk van uw situatie.
GGI-Netwerk Monitoring biedt inzage in de actuele bereikbaarheid en de performance van de verbinding naar alle diensten op Diginetwerk. Het dashboard is alleen beschikbaar via Diginetwerk. U kunt als gemeente uw eigen dashboard aanvragen via het gemeentelijk serviceportal. We richten dan een dashboard in met daarop alleen de diensten die door uw gemeenten worden gebruikt en u kunt notificaties laten versturen wanneer één van deze diensten niet bereikbaar is. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Als organisatie kunt u uw eigen diensten publiceren via het GGI-Netwerk DNS. Iedere organisatie op GGI-Netwerk kan het domein <naam>.ggi-netwerk.net laten aanmaken. Dien hiervoor een verzoek in via het gemeentelijk serviceportal. Desgewenst kunt u via uw eigen Certificate Authority een TLS certificaat aanvragen. Meer details vind u op het GGI-Netwerk forum
Uitgebreide ondersteuningsinformatie vindt u op het forum GGI-Netwerk op https://forum.vng.nl/. Dit is een besloten community, gemeenten kunnen zich erop abonneren. Op het forum staan onder andere een plan van aanpak met bestelinstructie, diverse handreikingen ten behoeve van de migratie van gegevensstromen, netwerkconfiguratie en andere relevante informatie. Gemeenten die vragen hebben over het GGI-Netwerk kunnen contact opnemen met de GGI-Netwerk implementatieadviseur via info@scgemeenten.nl. Deze adviseur helpt gemeenten bij vragen over besluitvorming, de technische aansluiting en de migratie van de gegevensstromen van en naar de landelijke voorzieningen en SaaS-, IaaS- en PaaS-leveranciers.